Topp / Dette er IDL /

Benken

Et quizlag uten en god benk er et lag uten vinnersjanser. Historien har gjentatte ganger vist at det nettopp har vært gode innhopp fra reservebenken som har reddet laget. Under følger en oversikt over de hyppigste brukte reservene
Roger Eldegard er IDLs mest benyttede reserve og Oslos ivrigste quizer. Fast IDL-er i Allmennserien XV. Typisk all-round-quizer med bredt kunnskapsspenn. Kan masse om tungrock og har gitt IDL avgjørende poeng i viktige quizer. Har hatt lengre gjestespill hos Abel Tasman og Storkoalisjonen.

Ida OftebroOftebro kom inn i IDL våren 2004 etter innspill fra Aalborg og imponerte fra første quiz. Stor bredde i kunnskapene og eksepsjonelle dybdekunnskaper innefor alt som kan sies å være kultur. Var også den som besørget høy kjendisfaktor i Bjørnehjørnet sommeren 2004.

Hilde Bachmann kjente både Aalborg og Sommerseth fra før da hun velvillig stilte opp en gang i 2003, tror vi. Hilde jobber med tv og kan mye sånt og mye annet og.

Atgeirr Flø Rasmussen er ev venn av Sommerseth og har deltatt ved flere anledninger for IDL, spesielt i Allmennserien XIV. Meget sterk på naturvitenskaplige spørsmål.

Knut Stubbraaten er blant de eldste som har deltatt på laget. Knut er vår mann i litteraturens og mytologiens verden. Knur valgte å flytte seg selv ned på reservebenken f.om. sesong nr. 8, men vi andre er glade for at han har sagt seg villig til å trå til hvis det trengs. Rett som det er er Knut i sin egen verden, til stor glede for laget. Fra langt inne i kraniet henter han riktige svar enten det dreier seg om fjerne årstall, tegneserier, spanske erkebispeseter, tyske feltherrer eller noe annet rart. Knut er også vår fremste ekspert når det gjelder å avsløre feilinformerte quizmastere. Knut har levd et langt og spennende liv og et glimt av dette finner du på Factfile Knut

Tom Ottmar har beklageligvis av familiære og arbeidsmessige årsaker flyttet seg selv ned på benken, men ikke uten å gi laget en avskjedspresang i form av denne hjemmesiden. Tom ble i sin tid vervet på indisk restuarant (!) og har overbevist med høy teknisk kompetanse i tillegg til sin lynraske matematiske hjerne.

Stig Holmer En av den opprinnelige stammen i IDL. Har byttet på å være fast deltager og reserve. Sjokkerer medquizere ved å vite de rareste ting. Ekstremferdigheter i geografi med karttegning som spesialfelt. Kan mye om Oslo og musikk.

Ulf Eriksen angrer på sin økonomiutdannelse, og jobber til stadighet med å fylle på med historisk kunnskap. I likhet med de fleste andre på IDL har han en underlig musikksmak hvor AC/DC og Wagner er favorittene. Ulf har fobisk angst for naturvitenskaplige spørsmål og tror ikke tyngdeloven gjelder for ham.

Eli Grønstad er IDLs motorsykkelbabe. Hun kan alt om engelske motorsykler. Ellers er tresorter ikke å forakte (om dette har noe med at motorsykler gjerne treffer trær er uvisst). Hun er også god på prester på 3 bokstaver. Men det har etterhvert vist seg at det finnes hemmelige konstellasjoner i IDL, og Eli inngår i noen av disse. Om dette vil få følger for hennes fremtidige deltagelse er ikke avgjort av styret ennå.

Ivar Sekne har tung faglig bakgrunn som forfatter av spørrebøker, og fortiden hans går nesten tilbake til en eller annen krig. I IDL-sammenheng tilhører han de som kan synge, men ikke gjør det. Ivar blir glad hvis han får spørsmål om Oslos geografi og historie, 60-tallsmusikk med dertil hørende korsang. Helt topp er det hvis han blir spurt om ting som foregikk langt ute på venstresiden i norsk politikk på 70-tallet. Da våkner yrkesdemonstranten i ham, mursteinene hagler og vi må file oss løs fra lenkene. Les mer om Ivar Factfile Ivar

Tom C. Pape har i kraft av sitt erverv naturlig nok mye Oslo og politisk kunnskap. Selv sier han at klassisk musikk ligger ham nærmest hjertet, noe han ennå ikke har fått anledning til å bevise. Desverre har han deltatt alt for sjeldent, mest på grunn av en plagsom gammel quizskade, men også på grunn av hyppige representative oppgaver for Oslo Kommune.

Tone Haugen-Flermoe Som hos Ibsen står det kvinner bak i IDL og Tone kan vel kalles benke-fantomet fremfor noen. Tone har kun deltatt et par ganger, men har sjokkert laget med kunnskap om forlengst glemte forfatterere og Heavy Metal idolers egentlige navn. En mystisk og myte-omspunnet quizdeltager.

Ove J. Søgaard hever ikke stemmen unødig, men fotball dèt kan han. Ove deltar kun på sportsquizen, og kan med flakkende og drømmende blikk hente frem den en obskure drakfarge etter den andre. Karriere-messige årsaker har ført til at Ove ikke har deltatt mye i det siste.

Dødsbacken Oksa har deltatt både på sportslaget og almenlaget. Mannen kan alle mulige og umulige norske skihoppere på rams i søvne, på fylla, i seng med en kvinne, og ellers når det skulle være nødvendig. Som lokalhistoriker fra Vålerenga er han selvsagt også ram på Oslo historie og Oslo geografi.

Svein Åge Dahl Olsen , også kjent som pølsemannen, ble solgt til Lenin & Bortsj midt i 2. sesong. Selv russerne hadde bruk for russiskkunnskapene hans. Hans betydelige innsikt i temaer som underlige tekniske innretninger, østfoldgeografi, samt en uvurderlig logisk sans vil sikkert komme til nytte i den russiske quizligaen.

Erik Engen Sammen med Christian Jebsen I dårligste lagets grunnlegger. Deltok fast hos IDL fram til slutten av 2002. Enorme populærmusikkunnskaper og fenomenal kortidshukommelse for hva som har skjedd siste uke. Deltar fortsatt regelmessig på quiz hos Ben Cartwrights

Guro Tynes Kom fra Hovedstyret av 1914 og var viktig bidragsyter da IDL tok sine første seriemesterskap. Ekstrem geografikunnskap og meget dyktig til å huske spørsmål fra andre quizer hun har deltatt på. Gjør fortsatt gjesteopptredner for ulike quizlag på Bohemen, men har trappet kraftig ned etter å ha vært hovedstadens ivrigste quizer.

Morten Hagenstuen har du sett mannen som alltid har på seg vikinghjelm, enorm kubjelle og norsk flagg når norske håndball jenter spiller landskamp vet du hvem Morten er. Han har en opptreden for IDL, en opptreden som førøvrig som endte i fullt rabalder og høylytt diskusjon på flere spørsmål.

Andre Støylen var en av krumtappene i det oppløste laget Storkoalisjonen. Som Finansbyråd i Oslo er naturlig nok samtidskunnskap og politikk hans force. Har levert et par viktige bidrag for IDL i en quiz hvor Storkoalisjonen var overbooket.

Alf Roar RasmussenGymnasvenn av Flermoe som på eget initiativ ytret ønske om å være med på quiz. Et par opptredner i sommerquizen 2004.

Kjell Grønningen Fikk sin egen drømmedag med IDL sommeren 2003. Ble nok litt skremt av nerdefaktoren og spesialquiz om Kjell Grønningens liv. Tilbrakte deler av andre omgang med å vandre rundt i lokalet.

Tomas Bergkirk Fast quizer hos Hovedstyret av 1914 med fortid hos Ben Cartwrights\Diamond Geezers. Et par sommerquizdeltagelser for IDL.

Knut Vegard Legendariske Dr. Knut har deltatt er par ganger. Barndomsvenn av Jebsen, og god på klassisk musikk og legegreier

SAAB-mannen Hvem er denne mannen? Kun en deltagelse tidlig i 2001. Kom våt og skitten inn fra gaten og påstod han kunne noe om teknikk. Avlerte svaret 1342 som startrekkefølgen på en SAAB 900, 1986-modell.

Nils Ole Oftebro Som navnet tilsier, Idas far.En oppreden i sommerserien, men meget sterk på kultur med vekt på teater og ølkasting.

----------------------

Copyright IDL © 2002-04
POWERED BY MYLDER
Oppdatert: 28.10.2004 kl. 11:30